Satsa på en energideklaration för BRF

Det kan vara bra att göra en energideklaration för BRF. Alltså för din bostadsrätt. En energideklaration BRF är det krav på. Detta krav har funnits sedan 2006. Vad är då en energideklaration? Det innebär att du tar in en certifierad person som utför en energibesiktning.

Så är det dags för dig att göra en energideklaration för BRF så kan du göra det via OVK Center. Hos dem jobbar det nämligen flera energiexperter som är certifierade. De kan utföra energibesiktningen enligt hur den ska vara enligt lagen. Oftast tar denna besiktning mellan en och tre timmar, lite beroende på hur stor byggnaden är. Om du vill underlätta besiktningen så har de ett formulär på sin hemsida som du kan fylla i.

Få en bra energibesiktning för din bostadsrätt

Om du vill satsa på att få en bra energideklaration för BRF, så är det OVK Center du ska vända dig till. När de gjort energibesiktningen så kommer din energideklaration för BRF att vara giltig i 10 år innan det är dags att göra en ny igen. Denna deklaration kommer även att registreras hos Boverket. Om du väljer OVK Center att göra den åt dig, varför inte även passa på att boka in en OVK. Det är obligatorisk ventilationskontroll. Även den ska göras med ett visst intervall. Det är inte fel att få två besiktningar på en och samma gång om du ändå behöver det. Du kan läsa mer om dessa saker genom att besöka detta företags hemsida.